Waktu solat KL & yang sewaktunya:
Ahad , 19 Julai 2015,

MH370: Duit empat mangsa dalam bank lesap

Galeri Foto

Kuala Lumpur: Sebanyak RM110,643 milik empat mangsa pesawat MH370, lesap daripada akaun bank mereka, dipercayai dipindahkan dan dikeluarkan oleh seorang kakitangan bank tanpa kebenaran. »

MH17: Bapa lega jenazah anak dibawa pulang

Pagoh: Penemuan jenazahnya, melegakan kami sekeluarga. Sekurang-kurangnya membuatkan kami tenteram kerana dapat melihat pusaranya kelak, kata Mohd Salim Sarmon. »

Isu MB Selangor: 'Elak pilihan raya negeri'

Kuala Terengganu: PAS menyokong kepemimpinan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim kerana tidak mahu melihat kerajaan pakatan pembangkang di negeri itu tumbang. »

Isu MB Selangor: Kenyataan makan diri

Shah Alam: Kenyataan media yang diberikan lima bekas ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (EXCO) DAP dan PKR semalam memakan diri kerana tindakan itu bercanggah dengan 10 Aku Janji dan Sumpah Kesetiaan yang dilafazkan ketika mereka mengangkat sumpah di hadapan Sultan Selangor. »

Maidin meninggal kena serangan jantung

Gurun: Pelakon dan pelawak Veteran, Maidin Ibrahim, 76, meninggal dunia akibat serangan jantung selepas menunaikan solat Zuhur, di rumahnya dekat Kampung Pokok Tai, di sini semalam. »

MH17: Harap jasad 2 anak, cucu disemadikan

Muar: Warga tua yang kehilangan dua anak dan seorang cucunya dalam tragedi MH17, menaruh harapan agar jasad ketiga-tiga ahli keluarganya itu dapat dikenal pasti untuk disemadikan dengan sempurna. »

Guohua kunjungi TPM

Putrajaya: Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menerima kunjungan hormat Naib Presiden Universiti Pengajian Asing Beijing (BFSU), Dr Yan Guohua di pejabatnya di sini, semalam. »

Gaza berdarah: Masjid ranap dibedil Israel

Kuala Lumpur: Masjid Al-Qassam bernilai RM1.2 juta yang dibina oleh Aman Palestin, hasil sumbangan dana rakyat Malaysia untuk kemudahan umat Islam sekitar Abbasan al Kabeera, Khan Younis, ranap dibom Israel yang mengganas di Gaza. »

RM27j dana kawal denggi

Putrajaya: Kabinet semalam meluluskan peruntukan RM27 juta untuk memperhebatkan program serta usaha kawalan denggi di seluruh negara, kata Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr S Subramaniam. »

2 produk konon dari Madinah dikesan mudarat kesihatan

Putrajaya: Kementerian Kesihatan mengingatkan orang ramai jangan menggunakan produk berlabel Skyline Al Taqwa Sakit Pinggang & Lutut dan Skyline Al Taqwa Gaut Asam Urat yang didakwa ubat tradisional dari Madinah. »