Waktu solat KL & yang sewaktunya:
Khamis , 24 April 2014,

PlaTCOM pemangkin inovasi dalam PKS

Putrajaya: PlaTCOM Ventures Sdn Bhd (PlaTCOM), sebuah entiti baharu dilancarkan semalam yang berfungsi menggalakkan inovasi dalam kalangan perusahaan kecil dan sederhana (PKS). »

MH370: Pengganas sorok pesawat di Kandahar cuma spekulasi

Video

Kuala Lumpur: Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein menyifatkan sebagai spekulasi dakwaan pesawat MH370 dirampas dan disembunyikan di Kandahar, Afghanistan. »

MH370: ROV ganti misi Bluefin-21

Perth: Selepas 80 peratus kawasan pencarian MH370 sudah selesai, orang ramai dan waris penumpang serta kru malang itu, menunggu dengan penuh harapan langkah seterusnya yang akan diambil dalam operasi di selatan Lautan Hindi. »

MH370: Pencarian masuk fasa baharu

Kuala Lumpur: Pencarian MH370 tidak akan dihentikan, malah akan memasuki fasa baru dengan penggunaan peralatan komersial lebih canggih selain kawasan cariannya diperluaskan. »

MH370: Bahan tidak dikenali ditemui di pantai Agusta

Perth: Polis Australia Barat sedang menyiasat laporan mengenai satu bahan tidak dikenali dijumpai terdampar di pantai Augusta, kira-kira 322 kilometer di selatan Perth. »

Kunjungan imbangi pengaruh di Asia Pasifik

Kuala Lumpur: Kunjungan Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama ke Malaysia lebih terarah kepada usaha memperkukuh hubungan dua hala terutama dalam aspek diplomatik, ekonomi dan keselamatan. »